top of page

FATPIPE FLORBOLA LĪGA – TEAMS BUILD DREAMS




Fat Pipe Florbola Līga  (FFL) norisināsies no 2024. gada oktobra līdz 2025. gada jūnijam Rīgā un Pierīgā.


Florbola Apvienība, jau kopš 2023.gada septembra stradā pie tā, lai izveidotu čempionātu, kurš ir pieejams ikvienam, lai spētu nodrošināt kvalitatīvu čempionātu un celtu florbola līmeni Latvijā.


Esam izvizijuši mērķus, kurus gribam sasniegt jau pirmajā sezonā un turpināt attīstīt nākotnē.

FFL Čempionāta mērķi: 


  • Dot iespēju ikvienam spēlēt florbolu (profesionālim, amatierim, iesācējam)

Komandas tiks dalītas uzreiz divās divizijās pēc spēlētāju stipruma, kas dos iespēju ari spēlētājiem, kuri nāk labi pavadīt laiku un uzspēlēt florbolu. I divizijā spēlētāju ierobežojumu nav, bet II divizijā nedrīkst piedalīties Virslīgas spēlētāji, un drīkst piedalīties tikai trīs 1.līgas spēlētāji.


  • Esam pieejami visiem

Esam viens no lētākajiem čempionātiem Rīgas reģionā un dalības maksa ir tikai 350EUR no komandas un 55 EUR mainīgā mājas spēlēs maksa, kas aiziet tiesnešu nodrošināšanai un apmācībai. Esam gatavi arī palīdzēt noorganizēt mājas spēles, nodrošināt personālu un atvieglot Jums ikdienu.


  • Spēt nodrošināt interesantu čempionātu vismaz divām divīzijām

Tā kā komanda ir sadalītas divās divizijās, mūsu mērķis ir nodrošināt abu divīziju organizatorisko līmeni vienā līmenī, kā arī mēs organizēsim dažādas tematiskās spēles, kā Atklāšanas spēles, Zvaigžņu spēli un jaudīgu Finālu


  • Mēs esam sociāli atbildīgi

Mēs neaizmirstam arī par sociālo atbildību, tāpēc arī plānojam iesastīties Rīgas skolu turnīra organizēšanā, kā arī veidot dažādas citas sociālās kampaņas.


  • Būt vislabākajam darba devējiem, jo mūsu darbinieki ir mūsu veiksmes atslēga

Mēs gribam nodrošināt saviem dabiniekiem, tiesnešiem maksimāli labus apstākļus, lai uzlabotos viņu motovācija iesastīties un tā arī celtos kvalitāte.


  • Nodrošināt drošu florbola vidi

Esam apņemušies iegūldīt laiku un enerģiju tiesnešu apmācībās, lai augtu tiesnešu kvalitāte, kā arī visas spēles tiks filmētas un centīsimies izskaust visas nesportiskās un traumatiskās ricības, arī tās, kuras spēles laika tiesneši palaidīs garām.


  • Attīstīt florbolu kā izklaidi florbola apmeklētājiem 

Čempionāta laikā tiks ieguldīts liels darbs skatītāju piesaistē, stradāsim ar komandam, kā tās var piesastīt vēl vairāk skatītājus, lai tribīnes piepiildītos ne tikai fināla spēles un play-off.


  • Popularizēt florbolu Rīgas reģionā

Mēs gribam, lai mūsu spēles tiktu spēlētas visās pieejamajās Rīgas reģiona sporta zālēs.


  • Nepārtraukti attīstīties.

Attīstība ir viena no svarīgākajām lietām, mēs gribam attīstīties dienu no dienas un katru sezonu, nākt klajā ar jaunumiem, kas padarītu čempionātu arvien intresantāku.


  • Veicināt profesionālu saikni un komunikāciju starp ORGANZIĀCIJU-KOMANDU un KOMANDU-KOMANDU

Komunikācija ir atslēga uz visu, un kopā mēs varam celt čempionāta līmeni arvien augstāku, katrai komandai būs iespēja izvirzīt vienu pārstāvi komandu padomē, un šai padomei būs iespēja iesatīties čempionāta organizēšanā, ieteikt labojumus un izteikt savu viedokli.


  • Mācīt ikvienam iesaistītajam profesionālu pieeju pasākumu organizācijā un darbībā

Lai celtu florbola kvalitāti, jāsāk pievērst uzmanību ne tikai pašai spēlei bet arī tam, kas notiks apkārt spēlei, esam gatavi izstrādāt ieteikumu, kurus ieviest savās mājas spēlēs, lai pieejamo mājas spēļu organizēšana būtu profesionālāka



FFL čempionāta vērtības


  • Komandas kā brends 

Komanda svarīga čempionāta sastāvdaļa, tāpēc mēs plānojam izcelt komandas un palīdzēt tām kļūt par berndu, ar vēsturi.


  • Spēlētājs

Spēlētājs arī ir ļoti svarīga čempionāta sastāvdaļa, tāpēc strādāsim pie drošas vides, kura spēlētājiem pavadīt savu laiku.


  • Vienlīdzība (visi svarīgi)

Visas komandas un spēlētāji mūsu acīs ir vienlīdzīgi un ikviens no Jums mums ir vaijdzīgi, pieņemot dažādus lēmums vienmēr tiks meklēts labākais risinājums, kā arī nevienam spēlētājam netiks dotas atlaides uz disciplinārajām sankcijām.


  • Komunikācija 

Komunikācija ir atslēga, mēs esam gatavi komonicēt par visiem sāpīgajiem jautājumiem un risināt jebkuru radušos situāciju, bet lai tās varētu risināt, ir jābūt produktīvai komunikācijai.

  • Aizrautība

Aizrautība un fanātisms ir atslēga uz to, lai florbols attīstītos. 

  • Atklātība

Mēs neslēpsim problēmas un neveiksmes, visas mūsu darbības mēs spēsim paskaidrot gan privāti, gan publiski.

  • Darbaspēks

Darbaspēks ir atslēga uz kvalitāti.

  • Kvalitāte

Maksimālais, ko spēsim dot.

  • Tiesneši ir autoritātes

Tiesneši ir svarīga spēlēs sastāvdaļa, mēs stradāsim gan ar komandām, gan ar tiesnešiem, lai celtos gan tiesāšanas līmenis, gan attieksme pret tiesnešiem.

  • Attīstība

Nepārtraukta attīstība.

  • Caurspīdīga komunikācija

Nekas netiks slēpts, mēs nebaidāmies no publiskas komunikācijas.

  • Jaunie spēlētāji un tiesneši 

Stradāsiem, lai jaunie spēlētāji var iegūt spēļu pieredzi un jaunie tiesneši iegūt pieredzi kvalitatīvā vidē.

  • Uzticība 

Mēs, tāpat kā Jūs, sagaidām abpusēju uzticību visos jautājumos ka tiks izdarīts kvalitātivs darbs


FA valdes locekļa Rodrigo Andra Petkus komentārs: “Esam ieguldījuši tiešām lielu darbu, mācījušies no savām un citu kļūdām,  lai uztaisītu visiem pieejamu kvalitatīvu čempionātu, bet, lai tas notiktu, mums ir vajadzīgas komandas un to uzticība, ka spēsim kopā attaisnot uzliktās cerības”


Čempionātā var piedalīties Rīgas pilsētas un citu novadu komandas ar nosacījumu, ka mājas spēles jāaizvada Rīgā vai tuvākajos novados (mājas spēļu zāle nedrīkst būt tālāk par 70km no Rīgas Centra).

 

FFL ir iespēja piedalīties ikvienam spēlētājam, kurš dzimis 2009.gadā vai agrāk. Turnīrā komandas tiks dalītas divīzijās. I divīzijas komandās ierobežojumu nav, savukārt II divīzijas komandās nedrīkst piedalīties ELVI līgas spēlētāji, kā arī vairāk par trīs 1.līgas spēlētājiem. Komandas drīkst papildināt spēlētājus visas sezonas garumā, bet spēlētājiem mainīt komandas atļauts līdz pāreju loga beigām: 2025.gada 24.janvārim.

 

FFL spēle norisinās atbilstoši spēkā esošajiem Starptautiskās florbola federācijas (IFF) noteikumiem ar neefektīvo spēles laiku (3×15 minūtes ar 5 minūšu pārtraukumiem starp trešdaļām), pirmās un otrās trešdaļas pēdējā viena minūte un trešās trešdaļas pēdējās trīs minūtes tiek spēlēts efektīvais laiks. Ja spēles pamatlaikā rezultāts ir neizšķirts, tiek spēlēts 5 minūšu pagarinājums 3 pret 3.

 

Regulārajā turnīrā par uzvaru spēles pamatlaikā komanda saņem 2 punktus, par uzvaru pagarinājumā – 2 punktus, par uzvaru pēcspēles metienos – 2 punktus, par zaudējumu pēcspēles metienos – 1 punktu, par zaudējumu pagarinājumā – 1 punktu, bet par zaudējumu spēles pamatlaikā – 0 punktu.

 

Katrai komandai tiek garantētas:

20 spēles (10 mājas spēles; 10 izbraukuma spēles), spēļu skaits var palielināties atkarībā no komandu skaita

Spēļu fotogrāfijas

Spēļu tiešraides

Pēcspēles highlight

Mēneša Top 10 skaistāko vārtu apskatu

Spēles MVP balvas

Statistikas LFS mājaslapā

Zvaigžņu spēle un citi pasākumi

 

Šī brīža balvu fonds ir 3000 eiro, taču strādājam, lai tas kļūtu vēl lielāks.

 

Lūgums komandām, kuras plāno pieteikties un ir neskaidri jautājumi droši sazināties ar mums, kā arī nevilcināties ar vārdisko pieteikumu iesniegšanu, jo laicīgāk to izdarīsiet, jo skaidrāk varēsim plānot sezonas gaitu.

 

Dalības maksa: 350 EUR + 55 EUR par katru mājas spēli.

 

 

E-pasta adrese jautājumiem: florbolaapvieniba@gmail.com

Whatsapp: 29710477

 

Turnīru organizē biedrība "Florbola Apvienība"


Reklama
bottom of page